• Verzending tot 22:00 uur
  • Gratis verzending va €50 (NL)

Even serieus: waar láát ik die troep?

7 okt. 2016 . 1 reacties

'Kijk mam, heb een tekening gemaakt.’ ‘Oh, wat leuk liefie, een draak! ‘Neeheeee! Het is een racebaan. En die gele lijnen zijn de vuurtjes die uit de auto komen. Omdat ze zo hard gaan. Mooi he?’ Mijn zoon komt iedere dag trots naar buiten met een ‘kunstwerk’. De ene dag is het resultaat kunstiger dan de andere dag. Natuurlijk vind ik het geweldig dat hij creatief bezig is. En van een vierjarige hoef je nog geen Esher-achtige taferelen te verwachten. Maar even serieus: waar láát ik die troep?

Even serieus: waar láát ik die troep?

De hoek van de vensterbank is nu gereserveerd voor de werkjes van mijn zoon. Als een ekster houdt hij de stapel tekeningen in de gaten. ‘Mam, waar is die tekening van Spiderman gebleven? ‘Eeuuuuuh, weet je zeker dat die niet op je kamer ligt?’ ‘Ja, dat weet ik zeker! Gisteren lag hij er nog!’ Het zielige aan dit tafereel is dat óók ik dat zeker weet. Maar ja, vanochtend was daar ineens de papierwagen. En Spiderman heeft de selectie niet gehaald. Resultaat: zoon verdrietig en mama eigenlijk ook.

Dat moet toch anders kunnen? Vriendinnen hebben het wel eens over een dropzone. Een hoek, een kist, een mand of iets anders waarin álles op het gebied van werkjes gepermitteerd is. Het mag er hangen, staan, liggen en zelfs bewegen. Eens in de zoveel tijd wordt de bezem door de dropzone gehaald. ‘Gewone’ kunstwerkjes gaan de papierbak in. Pareltjes mogen blijven.

Dat lijkt me ook wel iets voor ons hoekje. En dat we die pareltjes dan ook echt flink in the picture zetten. Tot het moment dat zich weer een nieuw pareltje aandient natuurlijk. Dan verdwijnt ook de crème de la crème de prullenbak in. Of naar zolder (als ook ik er eigenlijk geen afscheid van kan nemen). Volgende puntje op de agenda: de discussie met zoonlief over welke werkjes al dan niet het keurmerk ‘pareltje’ krijgen. Ik kan me er nu al op verheugen.

Op zoek naar creatieve ideeën om de kunstwerkjes van je kind tentoon te stellen? Kijk een hier op pinterest.

Hanneke
door Hanneke

Hanneke Verhoeven is tekstschrijver, (web)redacteur en PR-adviseur.

1 reacties

Door Maaike .

Wat heerlijk herkenbaar dit!
Schrijf een reactie op dit bericht