• Verzending tot 22:00 uur
  • Gratis verzending va €50 (NL)

Wat gaan we morgen doen?

1 okt. 2016 . 0 reacties

Weekplanners kunnen kinderen helpen om overzicht te krijgen, dat zorgt voor rust in hun hoofd en duidelijkheid. Onrustige of spannende periode? Gevoelig kind? Heel vaak helpt een weekplanner om alles net even makkelijker te laten verlopen, voor kinderen en voor jou als ouder.

Wat gaan we morgen doen?

‘Wat gaan we morgen doen? En wanneer zie ik mama weer?’ Onze tijdelijke crisispleegzoon Ewoud overziet het allemaal niet helemaal meer. Logisch natuurlijk, van de één op de andere dag in een vreemd gezin komen waar alles anders is, dat is me nogal wat. Andere school, andere afspraken, ander ritme en schema, ga er maar aan staan. Geduldig spreken we keer op keer alles weer met hem door. Ineens bedenk ik me dat ik nog ergens de weekplanner van Gezinnig heb liggen. Voorheen veel gebruikt met ons zoontje Dim. Hij was er dol op. Vooral als hij mee mocht helpen om de nieuwe week met de magneetjes op het bord te plaatsen. Het liefst deed hij ze er allemaal op. Ik haal planborden van zolder, 1 voor Dim en 1 voor Ewoud. ‘Ga ik morgen naar voetbal?’ vraagt Ewoud. ‘Kom eens kijken’, zeg ik. ‘Ik heb iets voor jullie opgehangen’. Dim legt Ewoud enthousiast uit hoe het werkt en loopt weer terug naar zijn lego. Ewoud blijft staan voor het bord. ‘Ja…’ zegt hij. ‘Dit vind ik nou een heel erg goed idee van je. Zo weet ik precies wanneer alles is. En hoef ik het niet steeds aan jullie te vragen’.

Tischa
door Tischa

Tischa Neve is kinderpsycholoog en opvoedkundige. 

0 reacties
Schrijf een reactie op dit bericht