• Verzending tot 22:00 uur
  • Gratis verzending va €50 (NL)

Witlof op de schaal van 1 tot 10

2 feb. 2017 . 0 reacties

Vandeweek weer eens witlof met ham en kaas uit de oven gepresenteerd. Kokhalzend smeekten de kinderen om een boterham…

Witlof op de schaal van 1 tot 10

De regel bij ons is dat je minimaal één hap proeft. Smaken veranderen, dus er komt een dag dat je dit misschien wel eens heel erg lekker gaat vinden. Tot die tijd is het bij iedere ‘gevaarlijke’ maaltijd een kwestie van extra tomaatjes, paprika en komkommer achter de hand houden.

We hebben Tafelklets erbij gepakt om het Groenterapport in te vullen. Zo kom je erachter welke groentes zonder morren naar binnen gaan en welke echt (nog) niet. De score van mijn dochter was best positief. Af en toe een 1 maar ook een aantal dikke voldoendes. Dat geeft ons weer inspiratie om wat vaker spinazie en broccoli op tafel te zetten. Ze voegde er overigens met klem aan toe: ‘Die cijfers gelden alleen voor groentes. Als ik al het eten een cijfer moest geven kreeg geen een groente een voldoende!’. Waarvan acte. Maar gelukkig snappen ze dat - verschillende kleuren - vitamines belangrijk zijn. Dus we blijven het proberen...

Noot: De afbeelding is een pagina uit TAFELKLETS!. Achterin dit boek bevinden zich 6 pagina’s met een Groenterapport. Zo kun je kijken wat wel of niet in de smaak valt en of de smaak verandert.

Je kunt hier EEN GROENTERAPPORT downloaden, een van onze free printables. 

Rianne
door Rianne

Rianne van Essen is oprichter en eigenaar van Gezinnig. 

0 reacties
Schrijf een reactie op dit bericht