• Verzending tot 22:00 uur
  • Gratis verzending va €50 (NL)

De nieuwe gezinnen kalender

De nieuwe gezinnen kalender is een verzameling van 52 wetenswaardigheden rondom een scheiding.

Meer afbeeldingen

De nieuwe gezinnen kalender

De nieuwe gezinnen kalender is een verzameling van 52 wetenswaardigheden rondom een scheiding.
€ 14,50

dit product is op voorraad

  • voor 22.00u besteld, zelfde werkdag verzonden
  • gratis verzending va € 50,-, pakketpost € 3,95 (NL)
  • veilig betalen met iDeal, Paypal, Credit card, Bancontact
Beschrijving

Het aantal gescheiden ouders is groot, dus gezinnen bestaan tegenwoordig ook uit alleenstaande ouders, co-ouders of samengestelde gezinnen. Scheidingsadvocaat Nathalie Simons nam illustrator Anne van de Berg in de arm om op luchtige wijze informatie te geven over (echt)scheidingen. Het resultaat is de nieuwe gezinnen kalender.

Over de nieuwe gezinnen kalender
De kalender bevat 52 interessante, boeiende, leerzame vragen met op de achterzijde het antwoord. Hij is niet genummerd, dus je kunt beginnen wanneer je wilt. Een aantal voorbeelden:

-          Hoe lang duurt het in een huwelijk voor de koek op is? Antwoord: Het duurt gemiddeld 14 jaar voordat de koek op is en de echtscheidingspapieren worden getekend. Op dat moment is de man gemiddeld 46 jaar en de vrouw gemiddeld 43 jaar.

-          Verzin een nieuwe naam voor een samengesteld gezin. De volgende namen zijn al in omloop: combinatiegezin, mozaïekgezin, fusiegezin, mikado gezin… Antwoord: Het meest gebruikte woord is nog steeds stiefgezin, hoewel de meeste mensen bij deze term een vervelend gevoel krijgen.

-          Gelukkige ouders, gelukkige kinderen? Antwoord: Jazeker! Diverse onderzoeken tonen aan dat gelukkige ouders zorgen voor gelukkige kinderen. Deze kinderen vertonen minder problemen op sociaal en emotioneel vlak en hun verbale vaardigheden zijn vaak beter ontwikkeld. Om gelukkig te worden/blijven is vrije tijd voor jezelf inplannen en een beetje egoïstisch zijn een must.

-          Kinderen maken zich na een echtscheiding zorgen over hun ouders. Over welke drie onderwerpen maken zij zich het meest zorgen? Antwoord: 1. kinderen zijn bang dat de ouder eenzaam is (54%), 2. kinderen maken zich zorgen over de financiën (53%) en 3. kinderen zijn bang voor een depressie (34%). Bij kinderen die de scheiding als vechtscheiding hebben ervaren ligt dit percentage hoger.

104 pagina’s, 15 x 21 cm, gebonden met ringband.

Beoordelingen (0)
Schrijf je eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. Je kunt, inloggen of registreren