• Verzending tot 22:00 uur
 • Gratis verzending va €50 (NL)

De Reis van 5

De Reis van 5 is een voedingsspel voor het hele gezin. Je verovert de wereld door het uitvoeren van creatieve, uitdagende maar vooral ontzettend lekkere opdrachten.

Meer afbeeldingen

De Reis van 5

De Reis van 5 is een voedingsspel voor het hele gezin. Je verovert de wereld door het uitvoeren van creatieve, uitdagende maar vooral ontzettend lekkere opdrachten.
€ 49,95

dit product is op voorraad

 • voor 22.00u besteld, zelfde werkdag verzonden
 • gratis verzending va € 50,-, pakketpost € 3,95 (NL)
 • veilig betalen met iDeal, Paypal, Credit card, Bancontact
Beschrijving

We werden benaderd door twee zeer enthousiaste dames. Brenda Janssen (Kapitein Bakboord) en Merel Vingerhoets (Kapitein Stuurboord) hebben een spel ontwikkeld om kinderen tussen de 4 en 10 jaar spelenderwijs gezond te leren eten en om het gezelliger te maken aan tafel. Dat klinkt heel ‘gezinnig’ nietwaar? We doken er in en vinden het een prachtig initiatief!

Met De Reis van 5 ga je samen met je kind(eren) op ontdekkingsreis en verover je de wereld door het uitvoeren van creatieve, uitdagende maar vooral ontzettend lekkere voedingsopdrachten. Het spel zorgt voor:

 • Meer plezier
 • Meer variatie
 • Gezondere keuzes
 • Minder strijd aan tafel

Hoe werkt het? Je speelt De Reis van 5 tijdens een eetmoment met minimaal 2 personen 3 maal per week gedurende een aantal weken achter elkaar. Spelenderwijs proeft je kind nieuwe dingen en leert het met plezier gevarieerder en gezonder eten. Met een piratenschip vaar je over grote zeeën en oceanen. De hele bemanning gaat op avontuur om de wereld te ontdekken en landen te veroveren. Stap voor stap.

 1. Piratencontract en beloningskaartjes. Voordat je als piraat op ontdekkingstocht gaat, vullen jullie eerst het piratencontract in. Ook spreek je af wat de beloningen zijn voor het verdienen van goudstukken.
 2. Trek een schatkaart. Trek een willekeurige schatkaart van level 1 en bekijk welke route je moet volgen. Als ouder vind je in de ouderhandleiding de bijbehorende informatie per schatkaart, zoals de boodschappenlijstjes. Je speelt het spel als vervanging van een maaltijd.
 3. Speel de bijbehorende ontdekkingskaart. Wanneer jij als piraat de schatkaart trekt die op het plaatje staat, ga je als eerste de ontdekkingskaart Nieuw Zeeland spelen. Voer de opdracht uit en verover zo Nieuw-Zeeland. Dit is een voorbeeld van een tussendoortje, maar met De Reis van 5 kun je inspelen op alle maaltijdmomenten.
 4. Verdien goudstukken. Als je een piratenopdracht hebt gedaan, verdienen jullie goudstukken. Iedere piraat die meespeelt verdient 1 goudstuk per opdracht. Samen doen jullie alle verdiende goudstukken in het schatkistje, waarmee jullie sparen voor een afgesproken beloning.
 5. Prik een vlag in het veroverde land. Wanneer je klaar bent met een ontdekkingskaart, heb je een nieuw land ontdekt. Dit betekent dat je op de wereldkaart mag laten zien dat je het land veroverd hebt door een vlag in het land te steken.
 6. Pak de volgende ontdekkingskaart en verover de hele wereld. Als je de eerste ontdekkingskaart hebt gespeeld, ga je verder naar de volgende ontdekkingskaart op de route. Zo kun je de schatkaart helemaal uitspelen. Probeer elke week 1 schatkaart uit te spelen. Als je level 1 hebt uitgespeeld dan ben je matroos op het schip. Na het behalen van level 2 ben je een echte stuurknecht en wanneer je level 3 hebt uitgespeeld dan ben je kapitein geworden van je eigen schip!

Het spel is best prijzig, maar de repliek van de dames is leuk: Het spel bevat 45 opdrachten waar je 15 weken mee kunt spelen, dus dat is omgerekend € 3,33 per week. Dat valt dan weer reuze mee voor zo’n uitgebreide proefreis om de wereld.

Leeftijd: 4 tot 10 jaar

Aantal spelers: minimaal 2

Speelduur: 3 keer per week

Afmeting: 19,5 x 27 x 16

Beoordelingen (0)
Schrijf je eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. Je kunt, inloggen of registreren