• Verzending tot 22:00 uur
  • Gratis verzending va €50 (NL)

Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?

In 'Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?' krijg je tips voor het slagen van een nieuw, samengesteld gezin.

Meer afbeeldingen

Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?

In 'Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?' krijg je tips voor het slagen van een nieuw, samengesteld gezin.

€ 21,95

dit product is op voorraad

  • voor 22.00u besteld, zelfde werkdag verzonden
  • gratis verzending va € 50,-, pakketpost € 3,95 (NL)
  • veilig betalen met iDeal, Paypal, Credit card, Bancontact
Beschrijving

Een samengesteld gezin vormen is een behoorlijke opgave. Niet voor niets gaat 60% van de stiefgezinnen weer uit elkaar. Paren die gaan scheiden stellen een ouderschapsplan op, waarin afspraken gemaakt worden over de opvoeding en verzorging van de kinderen. Waarom zou je niet een soortgelijk plan maken als je een relatie begint (of hebt) met iemand die al kinderen heeft? Vaak zijn de relaties in een nieuw gezin ingewikkeld en spelen er verschillende loyaliteiten (bijvoorbeeld t.o.v. je (ex-)partner, je biologische en stiefkinderen). Naast emotionele spanningen komen er ook praktische problemen om de hoek kijken: Hoe voeden we op? Wie corrigeert de kinderen? Hoe vieren we de verjaardagen? En hoe gaan we om met de ex-partner?

Over het boek
De schrijfsters van dit boek (een filosoof, pedagoog en advocaat0 hebben daarom een stiefplan ontwikkeld. Aan de hand van tien eenvoudige stappen breng je je samengestelde gezin in kaart en leg je afspraken en wensen vast. Het boek bestaat uit twee delen. In deel 1 lees je over de kenmerken en valkuilen van een samengesteld gezin. In deel 2 vind je het zeer uitgebreide stiefplan met vragen die jou en je partner aan het denken zetten over jullie gezin en hoe je zaken (beter) wilt organiseren.

Paperback, geïllustreerd, 17 x 24 cm, 240 pagina's.

Marlijn Kooistra-Popelier, co-auteur van dit boek, begeleidt samengestelde gezinnen en geeft opleiding aan professionals over het werken met Het Stiefplan.

TIP: Het basisplan is gratis te downloaden op de website stiefplan.nl, rechts onderin.

Annette van de Marel helpt ouders via Familycounselling om meer relaxed en gelukkig te zijn. Haar mening over het boek: ‘Toegankelijk, helder, boordevol info en tips. Bovendien met een heel handig stiefplan om zelf in te vullen. Het geeft stof tot reflectie en daarom gebruik ik het in mijn eigen praktijk om te kijken hoe je praktische afspraken kunt maken in je samengestelde gezin. Een must-have voor iedere (stief)ouder!’

Beoordelingen (0)
Schrijf je eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. Je kunt, inloggen of registreren