• Verzending tot 22:00 uur
  • Gratis verzending va €50 (NL)

Zeg nee tegen pesten

Hoe kun je pesten signaleren en aanpakken?

Meer afbeeldingen

Zeg nee tegen pesten

Hoe kun je pesten signaleren en aanpakken?
€ 29,99

dit product is op voorraad

  • voor 22.00u besteld, zelfde werkdag verzonden
  • gratis verzending va € 50,-, pakketpost € 3,95 (NL)
  • veilig betalen met iDeal, Paypal, Credit card, Bancontact
Beschrijving

Zeg nee tegen pesten is een praktische gids voor leerkrachten, hulpverleners, begeleiders en ouders. Dit boek biedt ouders en leerkrachten handvatten over hoe pesten kan worden gesignaleerd en aangepakt, en hoe het kan worden voorkomen. Het beschrijft kernachtig de theorie, en biedt een ruime selectie van oefeningen om veiligheid, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden te vergroten.

Ervaringsverhalen van pubers die gepest zijn en welke gevolgen dit voor hen heeft gehad maken de urgentie van dit boek extra duidelijk. Ruim 20% van de pubers wordt regelmatig gepest. Een actieve en alerte houding van scholen, (sport)verenigingen, instellingen en ouders helpt pesten voorkomen. Samen spelen zij een sleutelrol om een sfeer van openheid en veiligheid te creëren. Daarnaast is het van belang dat het zelfvertrouwen van jongeren wordt vergroot zodat ze beter voor zichzelf kunnen opkomen. Dit boek voorziet de lezer van praktische tips om dit te realiseren.

Inhoudsopgave:

  1. Algemene inleiding met o.a. uitleg van de begrippen plagen, treiteren en pesten. Welke rollen bestaan er? Hoe kan pesten ontstaan? Hoe word je pester en hoe word je slachtoffer van pesten? Diverse vormen van pesten, verschillen tussen jongens en meisjes en gevolgen van pesten.
  2. Signaleren en diagnosticeren. Ik zie wat jij ook ziet en soms is het bijna onzichtbaar.
  3. Ouders met aandacht voor het begrip loyaliteit en partijdigheid en mogelijkheden om te begeleiden.
  4. Aanpak, preventie en creëren van veiligheid. Over de rol van ouders, scholen en verenigingen en een uitgebreid aantal methodieken van aanpak.
  5. Begeleiden van pesters en slachtoffers. Beiden hebben hulp nodig.
  6. Diverse oefeningen om de veiligheid, het zelfvertrouwen en sociale vaardigheden te vergroten.

 

Over de auteur
Herberd Prinsen is een ervaren onderwijsbegeleider, trainer en was ruim 20 jaar docent in het voortgezet onderwijs. Hij begeleidt jongeren, ouders en docenten vanuit zijn zijn praktijk voor psychotherapie, training en advies. Daarnaast verzorgt hij trainingen voor onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.


Paperback, afmetingen 17 x 24 cm, 216 pagina’s.

Beoordelingen (0)
Schrijf je eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. Je kunt, inloggen of registreren